Moja mama - recepty - Hovädzia sviečkovica s opekanými orieškami

Hovädzia sviečkovica s opekanými orieškami

Recept od Tušaia a Dociovej.

Suroviny:

  • 500g hovädzej sviečkovice
  • 50g celého čierneho korenia
  • 90g vlašských orechov
  • 50ml olivového oleja
  • 250g masla
  • 50g cibule
  • 300g šampiňónov
  • 60ml Brandy
  • 150ml kyslej smotany
  • 500g nových zemiakov

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a odstránime z neho všetok nadbytočný tuk. Celé čierne korenie rozpučíme v mažiari, presypeme ho do plytkého taniera a obalíme v ňom mäso. Vlašské orechy rozdelíme na polovicu a opražíme na suchej panvici. Pražíme približne 3 minúty a občas panvicou zatrasieme. Vyberieme ich a odložíme nabok. Nové zemiaky umyjeme a dáme ich variť do vriacej vody. V panvici rozpálime 1 lyžicu oleja, maslo a opražíme na ňom nasekanú cibuľku. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a na silnom ohni opekáme približne 4 minúty. Dochutíme soľou. Huby s cibuľou vyberieme z panvice a preložíme na tanier. Do panvice prilejeme zvyšný olej a opražíme na ňom pripravené mäso z oboch strán približne 2-3 minúty. Pridáme brandy a necháme zovrieť. Cibuľu s hubami vrátime do panvice a vmiešame kyslú smotanu. Prehrejeme, premiešame a odstavíme z ohňa. Zemiaky scedíme, naložíme na taniere spolu s mäsom a prelejeme hubovo-orieškovou omáčkou.