Moja mama - recepty - Pečená prepelička, plnená žemľovou plnkou, slaninka, ragú s koreňovej zeleniny s kuriatkami

Pečená prepelička plnená žemľovou plnkou

Recept od Strapka a Michnu.

Ingrediencie:

  • 4ks prepelička bez drobkov
  • 250g maslo
  • 1dcl Červené víno
  • 2dcl Demi glace
  • 2dcl Smotana 40%
  • 200g kuriatka
  • 100g Slanina
  • 2ks Vajce
  • 3ks Rožky
  • Soľ
  • Korenie
  • 2ksMrkva
  • 2ks Petržlen s vňaťou
  • Cibuľa
  • Cesnak

Postup:

Prepeličkám obsekáme prvé články krídel ktoré použijeme na omáčku, prepeličky osolíme okoreníme a naplníme plnkou ktorú sme si pripravili s rožkov petržlenovej vňate a vajca, ochutenou soľou korením a cesnakom. Do plnky pridáme tiež slaninu. Takto pripravené prepeličky opečieme na panvici a dáme ich na 15 minút dorobiť do rúry.

 

Do obsekaných koncov krídel pridáme víno a demi glace a zredukujeme na výraznú omáčku.

 

Koreňovú zeleninu si nakrájame spolu s cibuľou, cesnakom a kuriatkami, opečieme a pridáme smotanu v ktorej to budeme variť do mäkka a redukovať až nám vznikne pekné husté ragú. Ochucujeme soľou a jemne korením.