Moja mama - recepty - Kohútie žľazy na vínovo-estragonovej omáčke

Kohútie žľazy na vínovo-estragonovej omáčke

Recept od Ihringovej a Karelovej.

INGREDIENCIE:

  • 600g kohútie žľazy 
  • šalotka
  • biele víno
  • smotana na šľahanie
  • maslo
  • vývar
  • čerstvý estragón
  • soľ
  • čierne korenie
  • plátové lístkové cesto
  • tenké plátky prerastenej slaniny, alebo Schwarzwaldskej šunky
  • výhonky z červenej repy (dekorácia)

POSTUP:

Na masle speníme na jemno nakrájanú šalotku, pridáme kohútie žľazy a nasekaný estragón, spolu zarestujeme. Po chvíli podlejeme vínom, ktoré necháme ho vyvariť a pridáme smotanu na šľahanie. Žľazy vyberieme, omáčku dochutíme soľou, korením a rozmixujeme na hladkú omáčku. Zjemníme maslom a prehrejeme spolu so žľazami. Z lístkového cesta a slaniny upečieme dlhé zakrútené tyčinky ( crossiny ), ktoré podávame ako prílohu.