Moja mama - recepty - STEAK Z TRESKY S BYLINKOVOU KRUSTOU S NOVÝMI ZEMIAKMI, CUKETOU A MRKVOU

Steak z tresky s bylinkovou krustou

Rcepty od Karelovej a Karelovej.

INGREDIENCIE:

  • 800g vykostené filety tresky obyčajnej
  • toastový chlieb
  • cesnak
  • citrón
  • petržlenová vňať
  • pažítka
  • maslo
  • predvarené nové malé zemiaky
  • mrkva
  • cuketa
  • čerstvý tymian
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP:

Rybu naporciujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme do pekáča a rozložíme na ňu zmes z toastového chleba, byliniek, citrónovej kôry a masla, ktorú podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pečieme do chrumkava. Zemiaky rozrežeme na polovičky a na masle opečieme spolu s tenkými plátkami cukety a mrkvy, dochutíme soľou, korením a podľa chuti citrónovou šťavou.