Moja mama - recepty - Filety zo pstruha v orechovej kruste s mrkovo-zemiakoým pyré

Filety zo pstruha v orechovej kruste s mrkvovo-zemiakovým pyré

Recept od Bittnerovej a Kirthovej.

Ingrediencie:

  • vykostený pstruh
  • soľ
  • vlašské orechy
  • vajce
  • olej
  • mkrva
  • zemiaky
  • cibula
  • mlieko
  • maslo
  • bravčová masť
  • smotana na šľahanie
  • soľ, korenie
  • baby mrkva

Postup:

Pstruha umyjeme, usušíme a vyfiletujeme. Takto pripravený filet rozdelíme na viac častí a tie odložíme bokom. Pstruha pred podávaním potrieme vajcom, obalíme v mletých orechoch a opečieme na tuku.

Pustíme sa do pyré: Očistené zemiaky nakrájame, zarestujeme na cibuli, pridáme mrkvu, zalejeme mliekom a varíme. Nakoniec pridáme smotanu a podľa potreby ochutíme. Ozbodime bylinkami a baby mrkovou.