Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Postup:
Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.
Na panvici necháme roztopiť maslo.
Keď je panvica dostatočne rozpálená pridáme bravčové kotlety a bazalku s rozmarínom.
Rozohrejeme ďalšiu panvicu s olivovým olejom, pridáme nakrájané kúsky šalotky a jablka.
Medzitým obrátime jednotlivé kúsky mäsa v panvici na druhú stranu, pridáme tymian a rozmarín.
Do panvice s bravčovými kotletami prilejeme víno a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.
K šalotke a jablku prilejeme trochu vína, pridáme nakrájané vlašské orechy a trochu javorového sirupu. Dochutíme čiernym korením, morskou soľou, a pre krémovejšiu chuť pridáme 1 PL masla.
Panvicu s bravčovými kotletami vyberieme z rúry, prikryjeme papierom na pečenie a mäso necháme dôjsť.
Servírujeme, bravčové kotlety podávame s cibuľovo jablkovou omáčkou poliatou výpekom z masla. Ozdobíme bazalkou a vlašskými orechmi.
Predvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, trochu múky, soľ, korenie a spravíme placku.