Moja mama - recepty - Morčacie prsia s hruškou a sušenou šunkou

Morčacie prsia s hruškou a sušenou šunkou

Recept od Koštrnovej a Havasovej.

Suroviny:

  • 300 g rezňov z morčacích pŕs
  • olivový olej
  • 4 plátky šunky sušenej vzduchom
  • soľ
  • korenie kania
  • čerstvý tymian
  • 1 hruška
  • 1 lyžica masla
  • 2 citróny
  • 1 cuketa
  • 1/2 štipľavej papričky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvá mäta

Postup:

Na rozpálenej panvici na troche olivového oleja začneme opekať sušenú šunku nakrájanú na pásiky. Pridáme morčacie prsia nakrájané na rezance, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou čerstvého tymianu. Za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme hrušku nakrájanú na väčšie kúsky a opekáme, kým nie sú mäso aj hruška do zlatohneda opečené zo všetkých strán. Pred koncom pridáme na panvicu asi 1 lyžicu masla a šťavu z 1 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa.Cuketu nakrájame na hranolčeky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Restujeme do zlatohneda. Na záver pridáme šťavu z 1 citróna a asi 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty. Dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa.