Sušienky len z TROCH surovín a bez LEPKU? Tento recept musíte vyskúšať u vás doma!
Ak si radi zobnete niečo dobré a sladké, no zároveň chcete, aby to bolo zdravé, ste na správnej adrese. Ak je to ešte aj bez lepku, pôjde o ľahšie stráviteľnú dobrotu. S pridaním orechov a trstinového cukru môžete sušienky použiť ako desiatu či olovrant pre vaše detičky.
V relácii na Chalupe recept pripravovala Katarína Jesenská spolu s Ferom Jokeom alias Majou. Aj influencer trpí alergiou na lepok. Recept môžete pripravovať celoročne!
Všetko, čo na ich prípravu potrebujete sú tieto tri suroviny:
120 g m mletých lieskových orechov
50 g trstinového cukru (môže byť aj hnedý cukor, ten s obsahom melasy)
3 bielka
Bielka oddelíme od žĺtok. Vymiešame sneh do peny. Pridáme doň lieskové orechy. Nakoniec primiešame cukor. Z cesta tvarujeme na papier na pečenie sušienky podľa veľkosti, akú chceme dosiahnuť. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia približne 15 minút. Závisí od trúby aj veľkosti sušienok.