Často sa vám v špajze znehodnotia sušené huby? Urobte túto vec a už sa vám to nestane!
Určite už mnohí z vás zažili situáciu, keď sa radosť zo sušených húb zmenila na smútok a vám bolo do plaču. Pri nesprávnom uskladnení totiž stačí veľmi málo a voňavá kôpka sa zmení na plesnivú hmotu, ktorú môžete akurát tak vyhodiť. Ak je vám tento scenár povedomý, dajte na radu chalupára a hoteliéra z Oščadnice, Ruda Kučáka, a už sa vám nikdy nenaskytne pohľad na zničenú úrodu húb. Pohár, ktorý chcete naplniť sušenými hríbmi, najprv vložte na dve minúty do mikrovlnnej rúry. Následne po pomocou chňapky (bude horúci) vyberte a rýchlo doň nasypte huby. Na koniec zaváraninový pohár zavrite. Keď pohár vychladne, viečko sa na ňom uchytí ako po zaváraní. Vďaka tomu sa vám dovnútra nedostane ani pleseň, ani neželaní hostia ako škodcovia.