Katarína Jesenská vyšla s pravdou von: TOTO je jej poriadne pikantná láska!
Ak aj vy radi cítite pikantnú chuť na jazyku, možno vás prekvapí, že je vedecky dokázané, že ľudia sú jediné tvory na svete, ktoré zámerne konzumujú potraviny spôsobujúce bolesť. Aj s týmto vyšla von obľúbená tvár TV JOJ na svojom Instagrame. Chilli papričky nie sú vyhľadávanou surovinou len v Južnej Amerike, odkiaľ pochádzajú, ale aj my, Slováci, si radi poriadne pálivou prísadovou dochucujeme svoje pokrmy!
A vedeli ste od čoho sa odvíja "pikantnosť" papričiek? "Pálivosť paprík spôsobuje látka s názvom kapsaicín a meria sa podľa Scovilleho stupnice," napísala obľúbená tvár relácie Na chalupe. Ani Katka sa netají tým, že je milovníčkou pikantných papričiek. "Jedenie štipľavých papričiek možno prirovnať k adrenalínovým športom. Ukázalo sa, že papričky majú silné antibakteriálne účinky, preto ich pridávaním do jedál znižujeme riziko otravy."