Tradičná hríbovica z dielne Na chalupe nemôže chýbať ani na vašom sviatočnom stole!
Relácia Na chalupe prináša okrem množstva praktických rád a tipov aj pre vašu chalupu, aj recepty na tradičné slovenské pokrmy. Tentokrát sa môžete inšpirovať hríbovou polievkou, ktorá bude hitom aj u vás doma. Na jej prípravu budeme potrebovať: 3 druhy pikantných klobás, sušené dubáky, sladkú smotanu, čierne korenie, ocot, hladkú múku, soľ, cibuľu, cesnak a bobkový list, vínny alebo jablčný ocot na dochutenie.
A takto budeme postupovať pri príprave: Očistíme si cibuľu a cesnak. Klobásu vložíme do hrnca s vodou a začneme variť. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu. Po štyridsiatich piatich minútach pridáme sušené huby, najlepšie dubáky. Vyberieme klobásy. Zátrepku vyšľaháme zo sladkej smotany a polohrubej múky a vlejeme ju do polievky. Klobásu nakrájame a vložíme späť do polievky. Pár minút pred koncom polievku dochutíme vínnym alebo jablčným octom.