Recept, ktorý symbolizuje chuť jesene: Nákyp zo sliviek, tvarohu a škorice musíte vyskúšať!

Tento rok bola úroda sliviek bohatá. Ak aj vám doma nejaké ostali, určite nepohrdnete dobrým nákypom!

Relácia Na chalupe prináša skvelé nápady do domácnosti, ale aj recepty, ktoré si zamilujú vaše chuťové bunky. Katarína Jesenská sa snaží divákom priniesť vždy aktuálny sezónny recept. Tentokrát využila slivky na nákyp. Slivky v kombinácii so škoricou dokonale symbolizujú chuť jesene! 

Budete potrebovať:

500 g tvarohu

3 vajíčka

100 g práškového cukru 

vanilkový cukor

1 PL citrónovej kôry

5 PL krupice

100 g masla

škoricový cukor

slivky

​"Môžete použiť akýkoľvek druh sezónneho ovocia," prezradila Katka Jesenská v jednej z epizód relácie Na chalupe. Povedala tiež, ako použiť slivky do koláča kedykoľvek. Stačí si ich zamraziť prekrojené a vykôstkované! 

Celý recept a postup prípravy nájdete vo videu nižšie:

Sledujte Na chalupe dnes o 16:50 na JOjke!