Lákavé spojenie domáceho karamelu, jogurtu a jabĺk: O tento koláč sa doma pobijete!
Jablká patria medzi obľúbené ovocie do koláčov. Dá sa s nimi vykúzliť nejeden lahodný recept. Katka Jesenská je zdatná kuchárka aj pekárka, no do relácie Na chalupe si občas prizve aj iné gazdinky. V jednej z epizód jej s pečením pomáhala Petra Foltánová, miestna pekárka zo Štiavnice. Spolu napiekli koláč, s ktorým má Petra vždy úspech. Využíva predovšetkým lokálne ingrediencie!
Na cesto potrebujete:
200 g hladkej múky
120 g práškového cukru
Lyžičku prášku do pečiva
Lyžičku vanilkového cukru
125 g masla
Na plnku budete potrebovať:
750 g bieleho jogurtu
60 g škrobu
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
Na prípravu domáceho karamelu vám nesmie chýbať:
250 g kryštálového cukru
Smotana na varenie
50 g masla
Niekoľko jabĺk
Celý postup nájdete vo videu vyššie!