Z akého mäsa je najlepšie robiť trhané? Recept z relácie Na chalupe vám poradí!

Trhané bravčové mäso patrí medzi obľúbené pokrmy. Jeho príprava nie je ťažká, no musíte zvoliť správne mäso!

V relácii Na chalupe sa naučíte nielen množstvo nových receptov, ale aj tipy, ako pripravovať niektoré pokrmy. Trhané mäso môžete pripraviť z hovädzieho či bravčového. Tentokrát to bude bravčové mäso. A ktorá časť mäsa je najlepšia na jeho prípravu? "Najvhodnejšie je pliecko, je to prerastené mäso a my potrebujeme, aby sa dlhšie pieklo a rozpadávalo sa," prezradila Katarína Jesenská v jednej z predošlých epizód Na chalupe. Pred samotným pečením mäsa je však potrebné ho na dostatok času odložiť. Do soli a trstinového cukru na 12 až 24 hodín a poriadne zabalené do potravinovej fólie. 

Suroviny na mäso:

1,6 kg bravčového pliecka 

soľ, cukor

4 mrkvy

4 cibule

3 petržlen

2 veľké hrušky

Príloha:

10 ks varených zemiakov

250 g nivy

1 rímsky šalát

4 PL majonézy

čierne korenie, soľ

Celý recept nájdete tu: 

Tagy: na chalupe