Fazuľa na nový spôsob: Využite ju namiesto prívarku a polievky v TOMTO recepte!
Fazuľa bola jednou zo základných potravín v komorách našich mám a starých mám. Tie ju využívali najmä do polievok či prívarkov, v relácii Na chalupe však dala Katka Jesenská zdravej strukovine úplne nový rozmer. Hrianková zmes z fazule je skvelou voľbou na raňajky, zdravú večeru či ľahší obed. Recept obsahuje málo surovín, predovšetkým základné ingrediencie!
Budete potrebovať:
varená maslová fazuľa
pór
cesnak
olivový olej
tymian
petržlenová vňať
soľ
čierne korenie
kváskový chlieb
Postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Pór si nakrájame nadrobno, rovnako tak spravíme aj s cesnakom. Do hrnca nalejeme olivový olej, ktorý zohrejeme. Vložíme pór, ktorý na oleji speníme, osolíme, pridáme čierne korenie. Pridáme cesnak, bielu fazuľu (tú predtým uvaríme). Doplníme sušený tymian, čierne korenie a soľ podľa potreby. Pridáme citrón - nastrúhame aj kôru. Prilejeme kvapku vody a necháme podusiť, aby bola zmes krémová. Nakrájaný chlieb opečieme, pokvapkáme zahorúca olivovým olejom. Na krajce dáme bohato fazuľovej zmesi. Dobrú chuť!