K letu patrí pečená ryba: Vyskúšajte chutný a voňavý recept na pstruha od Kataríny Jesenskej!
K letu patrí ryba rovnako ako k zime, miesto kapra si však radšej vychutnajte pstruha, ktorý má lahodné mäsko. V jednej z minulých epizód relácie Na chalupe ho Katka Jesenská pripravila v chutnom a voňavom recepte!
Budete potrebovať:
1 väčší filet zo pstruha
1 citrón
40 g masla
1 PL kapár
2 PL olivového oleja
1 malú červenú cibuľu
1 ČL soli (hrubozrnnej)
1/2 ČL čierneho korenia
kôpor na ozdobenie
čierny sezam na ozdobu
Postup:
Pstruha si nasolíme a nakoreníme z každej strany. Položíme ho na pekáč. Na omáčku budeme potrebovať polovicu citróna a polovicu červenej cibule. Citrón nakrájame na kolieska, ale kôstky odstránime, cibuľu nakrájame na polmesiačiky. Do kastróla pridáme maslo, trochu ho prepečieme, ale nepripálime. Pridáme olivový olej, do kastróla hodíme citrón, ktorý opečieme do chrumkava. Keď je citrón udusený, pridáme cibuľu, posolíme, orestujeme. Až je cibuľa udusená, pridáme kapary, prevaríme to spolu. Následne nalejeme celú zmes na pstruha. Pstruha pečieme v rúre na 160 stupňov 10 - 12 minút, keď je filet väčší, pokojne ho necháme aj 20 minút. Dokrájame si citrón, pokvapkáme rybu, opatrne s ním, kapary sú kyslé. Nakrájame aj čerstvú cibuľu. Jemne poukladáme aj s citrónom na upečenú rybu. Vložíme aj kôpor na ochutenie. Posypeme čiernym sezamom.