Inšpirácia na vianočný stôl: TÁTO lahodná polievka zachutí každému milovníkovi húb!
Relácia Na chalupe prináša okrem množstva praktických rád a tipov aj pre vašu chalupu, aj recepty na tradičné slovenské pokrmy. Tentokrát sa môžete inšpirovať hubovou polievkou, ktorá bude hitom aj u vás doma!
Na jej prípravu budeme potrebovať:
3 druhy pikantných klobás
sušené dubáky
sladkú smotanu
čierne korenie
ocot
hladkú múku
soľ
cibuľu
cesnak
bobkový list
vínny alebo jablčný ocot na dochutenie.
A takto budeme postupovať pri príprave:
Očistíme si cibuľu a cesnak. Klobásu vložíme do hrnca s vodou a začneme variť. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu. Po štyridsiatich piatich minútach pridáme sušené huby, najlepšie dubáky. Vyberieme klobásy. Zátrepku vyšľaháme zo sladkej smotany a polohrubej múky a vlejeme ju do polievky. Klobásu nakrájame a vložíme späť do polievky. Pár minút pred koncom polievku dochutíme vínnym alebo jablčným octom.