Chcete po ťažkých sviatočných jedlách vyskúšať niečo zdravé? Tento recept si musíte poznačiť!
Nepochybne vám po zbieraní úrody zvýšila nejaká tá mrkva, ktorú skladujete na suchom a tmavom mieste. Práve teraz je najlepší čas ju zužitkovať, a to nielen ako súčasť obľúbených zimných pokrmov. Ak nie ste fanúšikom mrkvy, pravdepodobne vám tento recept nezachutí natoľko, no dochutiť si ho môžete podľa svojich predstáv. V relácii Na chalupe využili tieto koreniny a dochucovadlá. V neposlednom rade stojí maslo, ktoré dodá pečenej mrkve lahodnú chuť. Ku koreninám môžete pokojne pridať niečo štipľavé či iné bylinky!
Recept zvládne skutočne každý. Veď v relácii Na chalupe pomáhala aj malá kuchárka, ktorá sa v kuchyni priúča od babky a maminy. Zo všetkých surovín jednoducho vypracujeme cesto, to necháme odležať, vyvaľkáme, následne z neho robíme tyčinky - môžeme vykrajovať formičkou alebo nožíkom. Celý postup nájdete vo videu: