Takýto recept na fánky možno nepoznáte: Bez kysnutia a s tvarohom budú dokonalé!
Na chalupe prináša do vašej domácnosti chutné a častokrát aj jednoduché recepty na prípravu. Hlavne vďaka vychytávam, ako si môžete pečenie či prípravu tradičných jedál zjednodušiť. Inak to nebude ani pri recepte na fánky, ktoré mnohí pripravujú počas fašiangového či predveľkonočného obdobia, no niektorý aj na Veľkú noc.
Potrebujeme:
250 g mäkkého tvarohu
300 g hladkej múky
150 g masla
1 a pol PL kryštálového cukru
6 PL práškového cukru
2 vajíčka
1 a pol ČL sódy bikarbóny
2 ks vanilkového cukru
soľ
Pripravíme si preosiatu hladkú múku, pridáme mäkký tvaroh, maslo, cukor, sódu bikarbónu, štipku soli, celé vajíčka. Môžeme miesiť, ideálne rukami. Cesto si vyvaľkáme a vykrajujeme do kosoštvorcov. Presný návod nájdete vo videu vyššie!