Zvýšilo vám po Veľkej noci údené? Pridajte zemiaky, pohánku, pár ďalších surovín a máte pochúťku!

Relácia Na chalupe prináša nielen tipy okolo vašej chalupy, ale aj chutné recepty, ktoré pre vás prináša Katarína Jesenská!

Tentokrát je jedlo inšpirované českou kuchyňou a ide o tradičné jedlo našich predkov. V relácii ste videli prípravu valašského kontrabášu, ktorý sa robil v čase, keď zostali z predošlého dňa zemiaky. Pridala sa pohánka, ďalšie suroviny a vzniklo lahodné jedlo.  "Pohánka má byť celá, aby sa nerozvarila. Dáme do vriacej vody jeden diel pohánky a jeden a pol dielu vody. Pohánku dáme do vriacej vody a následne šupneme do trúby," prezradila miestna obyvateľka Vierka z Prostřední Pečvy. Ide pritom o tradičné miesto jedlo z tejto obce! 

Potrebujete:

500 g zemiakov

250 g pohánky

350 g údeného mäsa 

100 g slaniny

1 ČL majoránky

6 strúčikov cesnaku

2 cibule

soľ

čierne korenie 

Celý postup prípravy nájdete vo videu nižšie:

Sledujte Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!

Tagy: Na chalupe