Zvýšilo vám po Veľkej noci údené? Pridajte zemiaky, pohánku, pár ďalších surovín a máte pochúťku!
Tentokrát je jedlo inšpirované českou kuchyňou a ide o tradičné jedlo našich predkov. V relácii ste videli prípravu valašského kontrabášu, ktorý sa robil v čase, keď zostali z predošlého dňa zemiaky. Pridala sa pohánka, ďalšie suroviny a vzniklo lahodné jedlo. "Pohánka má byť celá, aby sa nerozvarila. Dáme do vriacej vody jeden diel pohánky a jeden a pol dielu vody. Pohánku dáme do vriacej vody a následne šupneme do trúby," prezradila miestna obyvateľka Vierka z Prostřední Pečvy. Ide pritom o tradičné miesto jedlo z tejto obce!
Potrebujete:
500 g zemiakov
250 g pohánky
350 g údeného mäsa
100 g slaniny
1 ČL majoránky
6 strúčikov cesnaku
2 cibule
soľ
čierne korenie
Celý postup prípravy nájdete vo videu nižšie: