Recept na polievku, ktorú budete chcieť vyskúšať: Ako vyzerá chalupárska fazuľovica?
Obľúbená suroviny, ktorou fazuľa bez pochýb je, sa často využíva práve v polievkach. Ak máte svoj overený recept na "fazuľovicu", možno oceníte menšiu obmenu v tomto chutnom krémovom recepte z relácie Na chalupe. Zaručujeme vám, že bude chutiť celej rodine!
Na krémovú fazuľovú polievku budete potrebovať:
500 g údenej klobásy
2 plechovky bielej fazule
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 mrkvy
3 šálky vývaru
1 šálka polotučného mlieka
1/4 šálky hladkej špaldovej múky
2 PL worčesterovej omáčky
1/2 ČL mletej šalvie
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Nakrájame si klobásu na kolieska aj všetku zeleninu. Klobásku budeme restovať dozlata a mierne chrumkava. Pridáme mrkvu, cibuľu, cesnak do hrnca s klobásou. Ochutíme čiernym korením a soľou. Pozor na slanosť klobásy, podľa toho soľte. Zahustíme trochou múky. Prilejeme mlieko. Prilejeme aj vývar. Polievku stále miešame. Ochutíme worčesterom a šalviou. Celý postup nájdete vo videu vyššie. Dobrú chuť!