Ako ozvláštniť a urobiť zdravším tradičný perník? Stačí doňho pridať TÚTO obľúbenú zeleninu!

Relácia Na chalupe prináša divákom množstvo inšpirácie okolo domu, ale aj chutné recepty, ktoré si radi zapíšete. Aby sme vám to uľahčili, máme pre vás jeden z nich!

Relácia Na chalupe ponúka divákom nielen tipy okolo chalupy a jej zveľaďovania, ale aj lahodné recepty na varenie a sladké a slané pečenie. Tentokrát si s nami môžete pripraviť chutný perník, ktorý svoje miesto nájde v každej domácnosti. Obzvlášť, ak je v zdravšej variante, než možno poznáte z vášho receptára. Ak do perníka pridávate jablko, možno ste netušili, že miesto neho sa tam skvele hodí aj mrkva!

Potrebujeme:

2 hrnčeky špaldovej polohrubej múky

1 hrnček trstinového cukru 

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 väčšie mrkvy

2 vajíčka

1 ČL perníkového korenia

prášok do pečiva

1 PL kakaa

slivkový lekvár 

Postup: 

Očístíme a nastrúhame si mrkvu najemno. Z nej šupky nevyhadzujte, môžete ich využiť napríklad do polievky. Do misy dáme preosiatu špaldovú múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, perníkové korenie, kakao. Premiešame a postupne budeme pridávať olej, vajcia, mlieko - nie všetko, mrkvu. Mlieko dolievame podľa potreby, lebo mrkva pustí šťavu. Poriadne všetko premiešame - stačí ručne - dáme rovnomerne na plech a dáme piecť na približne 180 stupňov Celzia. Po upečení potrieme slivkovým lekvárom.

Sledujte Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!