Nedarí sa vám urobiť dobré trhané mäso? S receptom z Na chalupe v jeho príprave budete majstri!
V relácii Na chalupe sa naučíte nielen množstvo nových receptov, ale aj tipy, ako pripravovať niektoré pokrmy. Trhané mäso môžete pripraviť z hovädzieho či bravčového. Tentokrát to bude bravčové mäso. A ktorá časť mäsa je najlepšia na jeho prípravu? "Najvhodnejšie je pliecko, je to prerastené mäso a my potrebujeme, aby sa dlhšie pieklo a rozpadávalo sa," prezradila Katarína Jesenská v jednej z predošlých epizód Na chalupe. Pred samotným pečením mäsa je však potrebné ho na dostatok času odložiť. Do soli a trstinového cukru na 12 až 24 hodín a poriadne zabalené do potravinovej fólie.
Suroviny na mäso:
1,6 kg bravčového pliecka
soľ, cukor
4 mrkvy
4 cibule
3 petržlen
2 veľké hrušky
Príloha:
10 ks varených zemiakov
250 g nivy
1 rímsky šalát
4 PL majonézy
čierne korenie, soľ
Celý recept nájdete tu: