Počuli ste už o oravskom vrkoči? Výživný recept, ktorý je plný chalupárskych ingrediencií!

Relácia Na chalupe prináša divákom množstvo inšpirácie okolo domu, ale aj chutné recepty, ktoré si radi zapíšete. Aby sme vám to uľahčili, máme pre vás jeden z nich!

Opäť vám vďaka relácii Na chalupe sprostredkujeme jeden výborný recept. Ten bude tradičný a plný chutí. S reláciou sa Katarína Jesenská v jednej z minulých epizód vybrala na Oravu, ktorá je plná chutí a inak tomu nebude ani v tomto recepte!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

3 biele cibule

3 strúčiky cesnaku

400 g oravskej slaniny

400 g hnedých šampiňónov

200 g pasírovaných paradajok

100 ml oleja alebo domácej masti 

100 ml piva

300 ml vody na podlievanie

soľ, čierne korenie

mletá červená sladká paprika

mletá rasca

Mäso očistíme a budeme krájať pláty. Rezance mäsa spojíme špáradlami a budeme ich pliesť ako vrkoč (viď video s celým postupom). Mäsové vrkoče posolíme, okoreníme z oboch strán (môžeme si vopred naložiť pác). Vytvoríme si omáčku - hríbovú. Nakrájame šampiňóny, cibuľu, slaninku. Slaninu s cibuľou spolu orestujeme na domácej masti alebo oleji, až neskôr pridáme hríby (tie vyberáme sezónne). Očistíme si cesnak, ktorý pridáme k cibuli a slanine. Mäsko potrieme olejom a dáme na oheň. Ochutíme paprikou, podlejeme vodou, zasypeme trochou čierneho korenia a rasce. Minútku necháme povrieť. Teraz pridáme hríby, zasolíme. Podlejeme 1 dc vody a necháme chvíľu dusiť. Paradajkový pretlak nalejeme k zeleninovo-slaninovej zmesi. Na záver krkovičku polievame pivom. 

Sledujte Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!

Tagy: Na chalupe