Milujete baklažán? Tento ľahký letný recept máte za pár minút a jeho chuť vás nadchne!
Baklažán je celoročná rastlina, ktorá má bohatú históriu. Napriek tomu, že viacerí túto zeleninu nemusia, nájdu sa aj jeho veľkí milovníci. Pre tých tu máme chutný recept, ktorý spojíte s paradajkou a vznikne niečo, čo ste možno nikdy predtým nejedli.
Čo potrebujeme?
2 baklažány
olivový olej
2 zelené paradajky
čili paprička
2 strúčiky cesnaku
šťava z polovice citróna
šťava z polovice limety
morská soľ
čerstvý kôpor
petržlen
čierne korenie
Baklažán prekrojíme najprv na polovicu a potom na štvrtiny. Využijeme celý baklažán. Osolíme ho a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry. Kým sa pečie - pripravíme si zálievku. Základom zálievky sú pásikavé paradajky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Použijeme toľko čili papričky, koľko pikanstnosti unesieme (môžeme a nemusíme vybrať jadierka). Nasekáme si cesnak. Pridáme šťavu z polky citróna a rovnako z limetky. Osolíme a okoreníme. Nakvapkáme olivový olej. Pridáme kôpor a petržlen - čerstvé bylinky. Baklažán vyberieme z rúry a ochutíme zálievkou.