Milujete baklažán? Tento ľahký letný recept máte za pár minút a jeho chuť vás nadchne!

Tento týždeň sme privítali leto a s ním je najlepší čas zaradiť do jedálnička kopu sezónnej zeleniny. Tú využijete aj v tomto chutnom recepte z Bez servítky!

Baklažán je celoročná rastlina, ktorá má bohatú históriu. Napriek tomu, že viacerí túto zeleninu nemusia, nájdu sa aj jeho veľkí milovníci. Pre tých tu máme chutný recept, ktorý spojíte s paradajkou a vznikne niečo, čo ste možno nikdy predtým nejedli. 

Čo potrebujeme?

2 baklažány

olivový olej

2 zelené paradajky

čili paprička

2 strúčiky cesnaku

šťava z polovice citróna

šťava z polovice limety

morská soľ 

čerstvý kôpor

petržlen

čierne korenie

Baklažán prekrojíme najprv na polovicu a potom na štvrtiny. Využijeme celý baklažán. Osolíme ho a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry. Kým sa pečie - pripravíme si zálievku. Základom zálievky sú pásikavé paradajky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Použijeme toľko čili papričky, koľko pikanstnosti unesieme (môžeme a nemusíme vybrať jadierka). Nasekáme si cesnak. Pridáme šťavu z polky citróna a rovnako z limetky. Osolíme a okoreníme. Nakvapkáme olivový olej. Pridáme kôpor a petržlen - čerstvé bylinky. Baklažán vyberieme z rúry a ochutíme zálievkou. 

Sledujte Na chalupe každú nedeľu o 16:45 aj v lete na JOJke!

Tagy: Na chalupe