Využite sezónnu zeleninu v lahodnom recepte: Spojenie póru a zeleru nikdy nechutilo tak dobre!
Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý zeler máte radšej, nemusíte dlho váhať, v polievke z Na chalupe sa dajú zužitkovať oba. A ešte aj zdravý pór. Nie každý má rád zeler, ak ho však pripravíte v správnej a chutnej podobe, aj vy si ho môžete zamilovať!
Budete potrebovať:
1 stredne veľký zeler
3- 4 stonky stonkového zeleru
1 stredne veľký pór
2 strúčiky cesnaku
1 menšia cibuľa
1 l zeleninového vývaru
200 ml šľahačkovej smotany
1 PL masla
olivový olej
čierne korenie
soľ
Postup:
Oba druhy zeleru nakrájte na malé kocky. Zeler by sa mal úplne rozvariť, aby bola polievka krémová. Vrchnú časť zeleru nevyhadzujte, dajte ju do vody a vyrastie vám z toho krásna vňať. Nakrájajte tiež pór. Pór aj zeler orestujte na olivovom oleji, kde už máme cibuľu a cesnak, osoľte, okoreňte. Prilejte zeleninový vývar. Nechajte približne pol hodinu variť. Pomixujte zeleninu. Pomixovanú zmes nechajte ešte raz prevrieť so smotanou a trochou masla. Dochuťte soľou a korením. Dobrú chuť!