Využite sezónnu zeleninu v lahodnom recepte: Spojenie póru a zeleru nikdy nechutilo tak dobre!

Relácia Na chalupe prináša množstvo skvelých nápadov nielen okolo domu, ale aj na varenie či pečenie!

Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý zeler máte radšej, nemusíte dlho váhať, v polievke z Na chalupe sa dajú zužitkovať oba. A ešte aj zdravý pór. Nie každý má rád zeler, ak ho však pripravíte v správnej a chutnej podobe, aj vy si ho môžete zamilovať! 

Budete potrebovať:

1 stredne veľký zeler

3- 4 stonky stonkového zeleru

1 stredne veľký pór 

2 strúčiky cesnaku

1 menšia cibuľa

1 l zeleninového vývaru

200 ml šľahačkovej smotany

1 PL masla

olivový olej

čierne korenie 

soľ 

Zdroj: Profimedia

Postup:

Oba druhy zeleru nakrájte na malé kocky. Zeler by sa mal úplne rozvariť, aby bola polievka krémová. Vrchnú časť zeleru nevyhadzujte, dajte ju do vody a vyrastie vám z toho krásna vňať. Nakrájajte tiež pór. Pór aj zeler orestujte na olivovom oleji, kde už máme cibuľu a cesnak, osoľte, okoreňte. Prilejte zeleninový vývar. Nechajte približne pol hodinu variť. Pomixujte zeleninu. Pomixovanú zmes nechajte ešte raz prevrieť so smotanou a trochou masla. Dochuťte soľou a korením. Dobrú chuť!

​Sledujte Na chalupe aj v lete každú nedeľu podvečer na JOJke!