Regionálny recept z Brusna, ktorý možno poznáte aj vy: Hovorí vám niečo Čipkárskô?

Relácia Na chalupe nelení ani v lete a Katka Jesenská zavítala do Brusna, kde sa konala oslava ich národného jedla!

Katarína Jesenská sa neraz vyberie do rôznych oblastí našej krajiny, aby vyzdvihla ich zvyky či typické jedlá. V poslednej epizóde pred letnou prestávkou sa vybrala do Brusna, kde miestni práve pripravovali svoje recepty na Čipkárskô 2024. Názov je tradičným jedlom z tohto regiónu a iniciátorom podujatia je pán Viliam Hláčik, ktorý niečo o tradícii varenia povedal. Čipkárskô pripravujú v špeciálnom zariadení, ktorú nazývajú "mašina". 

Na tradičný recept z Brusna potrebujete:

Zdroj: TV JOJ

​Ďalej vám na trhance do receptu nesmie chýbať:

80 g polohrubej múky

vajce 

soľ 

Celý postup nájdete vo videu: 

Sledujte Na chalupe o 16:50 na JOJke!

Tagy: Na chalupe