AKO najchutnejšie využiť sezónne suroviny? Máme pre vás inšpiráciu na jesenné varenie!

Jeseň je o chutných surovinách aj sýtych pokrmoch. Recept z relácie Na chalupe dokonale splní obe tieto podmienky!

Relácia na chalupe prináša množstvo skvelých nápadov na chutné a rýchle jedlá. Najmä tie sezónne. Úrodu zemiakov ste pravdepodobne už pozbierali a možno zberáte už aj jablká. Zemiakový gratin s jablkom a modrým syrom je dokonalým nápadom na to, ako využiť obe sezónne suroviny!

Potrebujete:

600 g zemiakov

3 lyžice masla

1 veľká cibuľa

4 strúčiky cesnaku

250 ml smotany na šľahanie

1 väčšie jablko

soľ

petržlenová vňať

čierne korenie

modrý syr 

​"Toto jedlo je oslavou jesenného dňa. Keď je vonku sychravo, tak vám určite zdvihne náladu," prezradila v jednej z epizód Katarína Jesenská. Možno vám kombinácia jablka, zemiakov a syra príde nezvyčajná, chuť vás milo prekvapí. Dôležitú arómu urobí aj cibuľa a cesnak. Túto zeleninu by ste v chladnejšom počasí nemali zabúdať jesť, pretože obsahuje dôležité vitamíny pre naše telo. Celý recept nájdete vo videu vyššie!

Sledujte Na chalupe každú nedeľu o 16:45 na JOJke!

Tagy: Na chalupe