Ste po ťažkom dni hladní ako vlk? Vyskúšajte tento recept a rýchlo si doplníte energiu!
Každý z nás už zažil situáciu, že prišiel domov po ťažkom dni hladný ako vlk a v chladničke a v zásobách pátral, čo by len zjedol. Ak sa v tomto obraze spoznávate a radi by ste si v takejto chvíli pripravili jedlo, ktoré vám pomerne rýchlo dobije baterky, inšpirujte sa chutným jedlom, ktoré v relácii Na chalupe pripravila moderátorka Katka Jesenská spolu s hercom Ivom Gogálom.
Zemiaky „do nemlátom“
Kyslá kapusta
Varené zemiaky
Papriková klobása
Olej na vymastenie plechu
Červená paprika
Sladká smotana
Soľ
Čerstvé bylinky na dozdobenie
Vymastite si zapekaciu nádobu olejom a na dno poukladajte uvarené zemiaky pokrájané na kolieska. Následne navrstvite paprikovú klobásu a kyslú kapustu. Každú vrstvu nezabudnite jemne osoliť, okoreniť a posypať červenou paprikou. Postup opakujte, kým sa nedostanete po vrch zapekacej nádoby. Vrchná vrstva by ale mala byť zo zemiakov. Na záver naukladané suroviny polejte sladkou smotanou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov na 45-50 minút. Pred dopečením môžete jedlo podľa chuti ešte posypať strúhaným syrom. Podávajte ozdobené bylinkami. Dobrú chuť!