Vianočná hríbovica

Ingrediencie:

  • 3 druhy pikantných klobás
  • Sušené dubáky
  • Sladká smotana
  • Čierne korenie
  • Ocot
  • Hladká múka
  • Soľ
  • Cibuľa
  • Cesnak
  • Bobkový list

Postup:

Očistíme si cibuľu a cesnak. Klobásu vložíme do hrnca s vodou a začneme variť. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu. Po 45 min. pridáme sušené huby, najlepšie dubáky. Vyberieme klobásy. Zátrepku vyšľaháme zo sladkej smotany a polohrubej múky a vlejeme ju do polievky. Klobásu nakrájame a vložíme späť do polievky. Pár minút pred koncom polievku dochutíme vínným alebo jablčným octom.  

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora