Naučte sa krájať cibuľu ako profesionál: Poznáme triky, ktoré ocení každý, kto varí!
Ak patríte medzi ľudí, ktorí pravidelne varia, tak určite budete súhlasiť, ak povieme, že krájanie cibule nie je práve najobľúbenejšou činnosťou v kuchyni. Nech máme akokoľvek ostrý nôž, hrana noža sa po klzkej cibuli skrátka šmýka. Aby sme si popri tom neublížili, snažíme sa pri držaní cibule maturovať a výsledkom sú napokon aj tak poriadne hrubé kúsky. Šéfkuchár a špecialista z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja, Martin Korbelič, v najnovšej epizóde relácie Na chalupe prezradil hneď niekoľko kuchárskych grifov, ktoré ocení každý, kto varí. Začiatkom úspechu je zabezpečiť stabilitu drevenej dosky. Tú dosiahnete tak, že pod dosku položíte navlhčenú kuchynskú utierku. Cibuľu začnite krájať najprv pozdĺžne, to znamená v smere od koreňa k vrchu. Dôležité je, aby ste ju nedržali po bokoch, ako to bežne robievame, ale zvrchu. Prsty majte zložené naplocho. Na krájanie použite nôž so širšou a zahnutou čepeľou, aby pri krájaní vytvárala pohyb kolísky. Keď to zvládnete, cibuľu otočte a rovnakým spôsobom ju nakrájajte po šírke. Touto technikou by sa vám dozaista malo podariť nakrájať aj tú najšmykľavejšiu cibuľu na drobné kúsky. Veľa šťastia!
Sledujte reláciu Na chalupe opäť v nedeľu o 16:50 na JOJke!