V relácii ich nevidíte, no bez nich by nevznikla: Aj títo známi MUŽI robia na Maniačkach!

Neodmysliteľnou súčasťou ikonických Nákupných maniačok sú aj dva elementy - komentáre od takzvaného "hlasu relácie" a hudba, ktorá jednotlivé časti dokonale dotvára. Na týchto dvoch zložkách pracujú dvaja známi muži a my vám bližšie priblížime, ako konkrétne sa ich práca realizuje!

V nových častiach Nákupných maniačok, ktoré na JOJke vysielame od septembra, prešiel zmenou aj takzvaný "hlas relácie". Jednotlivé komentáre v redizajnovanej relácii načítava známy influencer Matej Zrebný. "Jojka ma pozvala na kasting, kde som na skúšku načítaval staršie epizódy. Páčil som sa im, hodil som sa im do toho, tak si ma potom vybrali. Samozrejme, že ma to potešilo, lebo to bola pre mňa ďalšia výzva a nová skúsenosť," povedal autor videí, ktoré sú na internete veľmi obľúbené.


Načítavanie komentárov sa realizuje tak, že Matej dostáva od tvorcov hotové texty, ktoré v nahrávacom štúdiu načítava. Hoci dostáva kompletné podklady, rád si ich mierne upravuje. "Texty píše textár do prázdnych miest, ktoré mi strihač pripraví. Keď dostanem text, upravujem si ho tak, aby mi šiel lepšie do úst a často aj mením slová, aby to znelo modernejšie. Keď je na to priestor, veľakrát si pridávam aj vlastné texty," vysvetlil. Ako tiež prezradil, nahrávanie vie byť veľmi zábavné. "Často nastávajú situácie, keď sú tam svojrázne súťažiace, že sa na tom smejem. A aj viac sa k tomu dá povedať. Je to celkovo zábava," dodal.

NM 2023 - Matej Zrebny Zdroj: TV JOJ

​Celú reláciu v dokončovacom procese hudobne pokrýva spevák a hudobný dramaturg Jakub Petraník. "Hudbu vyberám na základe aktuálnych hitparádových trendov. Prípadne, keď sa mi niečo páči, zapíšem si to a použijem to. Striedam pri nakupovaní hity a pri lustrovaní šatníkov používam vtipné alebo dramatickejšie scénické hudby. Mám v tom už svoj systém, keďže som robil aj predchádzajúce série," priblížil. Samozrejme, aj používanie hudby do relácie má svoje pravidlá. "Hranice mám také, ako sme si stanovili s dramaturgičkou. Je to jasne postavené od začiatku na mixe scénickej dramedy hudby a aktuálneho popu, keďže vieme, akú to má cieľovku," dodal s úsmevom.

Jakub Petraník Zdroj: archív Jakuba Petraníka


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 16:30 na JOJke!