Ako mejkapom omladíme starnúcu pleť? Dámy, TOTO radí vizážistka z Nákupných maniačok!

Ikonická relácia Nákupné maniačky nám deň čo deň, týždeň čo týždeň prinášala množstvo módnych tipov, z ktorých sme sa mohli poučiť či inšpirovať sa. Veľa rád sme však mali možnosť počuť aj od našich vizážistiek, ktoré sa starajú o mejkap a účesy našich súťažiacich. Dnes vám prinášame jednu z nich!

Každá pleť je iná a tým pádom má aj iné potreby. Ideálny spôsob starostlivosti o pokožku sa taktiež mení v závislosti od veku ženy. Kým mladším slečnám toho stačí používať len máličko, dámy so starnúcou pleťou už potrebujú špeciálnu starostlivosť. Vizážistka Júlia Švehlová z Nákupných maniačok prízvukuje, že základom dokonalého mejkapu je zdravá a ošetrená pleť. „Vždy sa snažím pred líčením pleť dobre vyčistiť, zhydratovať a vyživiť. Aj keď je pokožka mladučká, ale v zrelom veku potrebuje o to viac pozornosti. Čím je lepšia denná rutina ženy, tým vie byť make-up krajší a prirodzenejší. Rada používam pred líčením výživné anti-aging masky a ak je pokožka príliš suchá, púder použijem iba minimálne, aby si pleť zachovala svoju sviežosť. Tak isto aj kontúring sa snažím ťahať smerom hore, aby pleť opticky zdvihla,“ vysvetlila.

NM - Julia Svehlova Zdroj: TV JOJ

Ak máte starnúcu pleť, mali by ste si pri líčení podľa jej slov dávať pozor najmä na používanie trblietok a perleťových tieňov. „Ak sú nevhodne zvolené, vedia zvýrazniť vrásky a štruktúru pokožky, a tým pútajú nevhodne pozornosť – žene to pridáva na veku. Ale aj s tým sa dá pracovať, samozrejme, len to treba vedieť,“ poznamenala Júlia.