NM - Julia Svehlova

Viete, ako si udržať krásnu pleť aj v horúčavách? Dajte na tipy od vizážistky z Maniačok!

Ikonická relácia Nákupné maniačky nám deň čo deň, týždeň čo týždeň prinášala množstvo módnych tipov, z ktorých sme sa mohli poučiť či inšpirovať sa. Veľa rád sme však mali možnosť počuť aj od našich vizážistiek, ktoré sa starajú o mejkap a účesy našich súťažiacich. Dnes vám prinášame jednu z nich!

Na začiatok treba povedať, že každá pleť je iná a tým pádom má aj iné potreby. Ideálna starostlivosť sa taktiež mení s pribúdajúcim vekom. Sú však veci, na ktoré by nemali zabúdať dámy bez ohľadu na vek a typ pleti. A to najmä v aktuálnom letnom období. Práve v teplom období začína pokožka intenzívne produkovať kožný maz, čo vedie k väčšiemu znečisteniu pórov a s tým spojeným nepríjemným problémom (vyrážky, komedóny atď.). Okrem toho aktívne slnenie vyvoláva syntézu melanínu. Práve vďaka tejto látke sa na pokožke objavuje nežiaduca pigmentácia. Preto stojí za zmienku taký dôležitý bod v osobnej starostlivosti, akým je ochrana pred slnkom,“ vysvetlila pre joj.sk Júlia Švehlová z Nákupných maniačok, ktorá sa kráse žien venuje ako vizážistka a kozmetička dlhé roky.

NM - starostlivost o plet Zdroj: Profimedia

​K starostlivosti o pleť patria aj návštevy kozmetických salónov a práve v nich možno absolvovať hneď niekoľko procedúr, ktoré v lete skrášlia našu pleť. „Väčšinu zákrokov ponúkaných v moderných estetických kozmetických klinikách je možné vykonávať v lete. Medzi tieto procedúry patria: masáž tváre a dekoltu, neagresívne čistenie tváre, mezoterapia, ošetrenia na hydratáciu a výživu pleti, letné peelingy tváre, injekcie proti vráskam, injekcie proti hyperhidróze či tvarovanie kontúr tváre,“ vymenovala. Zároveň v niekoľkých bodoch zhrnula základnú domácu rutinu, vďaka ktorej naša pokožka zvládne v zdraví a kráse aj vysoké teploty.

NM - starostlivost o plet Zdroj: Profimedia


Letná starostlivosť o pleť 5 tipov od kozmetičky:


1. Pravidelne si dôkladne čistite pokožku od nečistôt
Pri večernej starostlivosti používajte nielen penu, ale aj micelárnu vodu na odličovanie tváre.

2. Hydratujte pokožku
V dôsledku vysokej teploty pokožka stráca vlhkosť a je potrebné ju doplniť. Používajte toniká, hydratačné krémy s ľahkou textúrou.

3. Osviežte svoju pleť kozmetikou z chladničky
Látkové masky môžete uložiť do chladničky a používať ich podľa potreby. Dodajú vám príjemný pocit v horúcom dni, povzbudia vás a stiahnu póry.

4. Nezabudnite na antioxidanty
Nezabudnite zaradiť produkty, ktoré chránia vašu pokožku pred negatívnymi účinkami voľných radikálov.

5. Používajte krémy s SPF
Vyberte si krém s vysokým SPF (ochranným faktorom) a širokým spektrom ochrany. Naneste ho aspoň 15 minút pred odchodom von.

NM - starostlivost o plet Zdroj: Profimedia