NM - nove porotkyne

Nákupné maniačky sa vracajú aj s novinkami: Špeciálna edícia s novými porotkyňami!

Nákupné maniačky sa už koncom septembra vracajú na JOJku a diváci sa môžu tešiť na niekoľko noviniek. Tie súvisia so špeciálnym vydaním tejto ikonickej relácie, ktoré sa volá Nákupné maniačky v sekáčoch. Súťažiace budú svoje outfity skladať z kúskov z druhej ruky a hodnotiť ich počiny budú nové hosťujúce porotkyne, ktoré sú v téme udržateľnej módy doma!

Obliekanie je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Niekto sa módou zaoberá viac, iný menej, no všetci na sebe musíme niečo nosiť. Už dávno ale neplatí, že tie najlepšie kúsky sú absolútne nové a kúpené v klasických obchodoch. Kvôli udržateľnosti, z finančných dôvodov, či v snahe nájsť niečo unikátne, dámy i páni čoraz viac navštevujú second handy. Keďže obchody s tovarom z druhej ruky sú skvelým zdrojom na zaujímavé kúsky oblečenia, najnovšie časti Nákupných maniačok sa budú odohrávať práve v nich!Ide o špeciálne vydanie Nákupných maniačok, v ktorom sme klasické obchody vymenili za second handy, aby sme ľuďom ukázali, že nakupovať sa nemusí len vo fast fashion. Sekáče sú čoraz populárnejšie, dostávajú sa do popredia. Ľudia si uvedomujú, že treba žiť šetrnejšie k prírode. Presne na to slúži táto edícia,“ vysvetľuje režisérka a dramaturgička Nákupných maniačok Ľudmila Lenárová.

Súťažiace budú brázdiť second handy v bratislavskom Starom meste, aby vyskladali tie najlepšie outfity na zadané témy. K dispozícii budú mať v porovnaní s klasickými epizódami okresaný rozpočet, a tak sa pri love kúskov budú musieť zaobísť s 200 eurami.

Keďže špeciálna edícia Nákupné maniačky v sekáčoch má viesť aj k edukovaniu diváčok a divákov, finálne outfity budú hodnotiť odborníčky na udržateľnosť a pomalú módu – Barbara Jagušák, Natália Pažická, Zuzana Dutková a Valéria Frázová.Porotkyne sme vyberali v spolupráci s JOJ Play, ktoré prišlo s nápadom na túto edíciu. Vybrali sme mladé ženy, ktoré úspešne fungujú na sociálnych sieťach, kde šíria informácie o udržateľnej móde, o recyklácii, o upcyklácii. Sú to odborníčky na udržateľnú módu. To bolo kritérium,“ objasnila Lenárová.

Sledujte Nákupné maniačky v sekáčoch už koncom septembra na JOJke!