NM ilu

Prečo budú súťažiace v Maniačkach nakupovať v second handoch? TOTO je hlavný dôvod!

Nákupné maniačky sa už koncom septembra vracajú na JOJku a diváci sa môžu tešiť na špeciálnu edíciu s názvom Nákupné maniačky v sekáčoch. Súťažiace budú svoje outfity skladať z kúskov z druhej ruky a hodnotiť ich počiny budú nové hosťujúce porotkyne, ktoré sú v téme udržateľnej módy doma! Prečo sa tvorcovia rozhodli zmeniť miesto nákupov?

Kedysi platilo, že tie najlepšie kúsky sú absolútne nové, kúpené v klasických obchodoch. Toto je však mýtus, ktorý už dávno neplatí. Second handy sú miestom, na ktorom viete nájsť unikátne, originálne a nesmierne kvalitné kúsky. A navyše vo veľmi výhodných cenách. Niet preto divu, že čoraz viac ľudí má svoje šatníky plné oblečenia či doplnkov z druhej ruky. Túto myšlienku bude podporovať aj špeciálne vydanie Nákupných maniačok, ktoré sa bude odohrávať práve v sekáčoch. „Ide o špeciálne vydanie Nákupných maniačok, v ktorom sme klasické obchody vymenili za second handy, aby sme ľuďom ukázali, že nakupovať sa nemusí len vo fast fashion. Sekáče sú čoraz populárnejšie, dostávajú sa do popredia. Ľudia si uvedomujú, že treba žiť šetrnejšie k prírode...takže, presne na to slúži táto edícia,“ vysvetlila dramaturgička a režisérka Ľudmila Lenárová.

NM ilu V Maniačkach na čas odzvonilo skladaniu outfitov v nákupných centrách. Zdroj: TV JOJ

​Súťažiace budú nakupovať v second handoch v bratislavskom Starom meste a svoje outfity budú skladať na zadané témy rovnako ako v klasických epizódach. Pravidlá sa nemenia. Máme päť súťažiacich a každá nakupuje v jeden deň. Ostatné ju hodnotia. Jediné, čo sa zmenilo, je ich rozpočet. Nebudú mať 400 eur, ale rozhodli sme sa, že dostanú len 200 eur,“ podotkla Lenárová. Okresaný rozpočet a nové miesta na nákupy nie sú jedinými novinkami. Finálne outfity budú hodnotiť štyri porotkyne, ktoré sú v téme udržateľnosti doma. „Porotkyne sme vyberali v spolupráci s JOJ Play, ktoré prišlo s nápadom na túto edíciu. Vybrali sme mladé ženy, ktoré úspešne fungujú na sociálnych sieťach, kde šíria informácie o udržateľnej móde, o recyklácii, o upcyklácii. Sú to odborníčky na udržateľnú módu. To bolo kritérium. Sú to Barbara Jagušák, Natália Pažická, Zuzana Dutková a Valéria Frázová,“ dodala režisérka.

NM - nove porotkyne Zdroj: TV JOJ

Sledujte Nákupné maniačky v sekáčoch už koncom septembra na JOJke!