Treba sledovať módne trendy, ak chcete vyzerať štýlovo? TOTO si myslí porota z Maniačok!

Štýl a vkus sú individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. V ikonickej relácii Nákupné maniačky sme to mali možnosť vidieť týždeň čo týždeň. Porotcovia naše súťažiace niekedy chválili, inokedy ich kritizovali. A my sa z jednotlivých postrehov môžeme len poučiť a na základe nich vylepšiť svoj štýl.

Sledovanie nových trendov je obľúbenou činnosťou mnohých milovníčok módy. Čo je aktuálne IN a čo je už OUT, sa často skloňuje aj v dámskych časopisoch či na weboch a rovnako tak aj v ikonických Nákupných maniačkach. Veľa žien sa však radšej inšpiruje svetom okolo seba a nepodriaďuje sa tak módnemu diktátu. Je ale správne dávať viac na svoj inštinkt, ak chceme vyzerať štýlovo? Porotcovia v tom majú absolútne jasno. „Ja tvrdím, že nie je nutné za každú cenu absorbovať všetky módne trendy. Treba si vybrať také, ktoré si môžete dovoliť na svoju postavu, čiže zase v tom funguje tá moja matematika, že nie je všetko pre každého. Ani ja by som si na seba nedal hocičo. Na parašutistické strihy a ultra voľné nohavice by som asi neprikývol. Sú však komunity, v ktorých fungujú aj uletené módne trendy. Najviac mi prekáža, ak nejaký módny trend prerastie natoľko, že sú potom všetci rovnakí. To vnímam ako kontraproduktívne a na Slovensku sa to, žiaľ, deje pomerne často,“ vysvetlil Marián Hornyák.

Prísne sledovanie a dodržiavanie módnych trendov neuznáva ani Ema Fajnor. Pri našich komentároch často skloňujeme slovo trend, ale chceme tým vyjadriť hlavne aktuálnosť siluety oblečenia, neočakávame otrocké podriaďovanie sa módnemu diktátu,“ podotkla.Tie siluety sa naozaj dosť menia. Teraz nastal taký kontrast, že z obtiahnutých ultra slimfitových strihov sa posúvame do širokých voľných, všetko dostáva vzduch, ako to bolo pred 20 či 30 rokmi. Keď už všetci, vrátane chlapov, nabehli na obtiahnuté oblečenie, odrazu od nich očakávame skôr tie uvoľnenejšie strihy a  súčasnejšie siluety. To je dosť veľký obrat,“ dodal Marián.

Sledujte špeciálne vydanie Nákupné maniačky v sekáčoch už od 30. septembra na JOJke!