Zvyknú sa vám koženkové bundy po nejakom čase šúpať? Máme riešenie pre tento problém!

Štýl a vkus sú individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. V ikonickej relácii Nákupné maniačky sme to mali možnosť vidieť týždeň čo týždeň. Porotcovia naše súťažiace niekedy chválili, inokedy ich kritizovali. A my sa z jednotlivých postrehov môžeme len poučiť a na základe nich vylepšiť svoj štýl.

Dámy, ktoré majú vo svojich šatníkoch koženkové bundy, prípadne sukne, nohavice alebo šaty, určite aspoň raz zažili situáciu, že sa im z ničoho nič začal tento materiál šúpať. Vo väčšine prípadov sa už daný kúsok nedá nijako zachrániť a tak bez ohľadu na cenu či obľúbenosť, musí skončiť v koši. Zlá správa je, že vzhľadom na spôsob výroby a zloženie, sa tomuto stavu nedá úplne vyhnúť. Dobrou správou je, že sa dá oddialiť správnou starostlivosťou o koženku. Kúsky z tohto materiálu v skrini nikdy neskladajte a vždy ich odkladajte len na vešiaky. „Prelomené“ časti sú náchylnejšie na šúpanie. Pomáha aj takzvané konzervovanie materiálu. Koženku pravidelne ošetrujte prípravkom určeným na starostlivosť o kožené produkty. Aj keď nejde o pravú kožu, materiál to zjemní a bude menej náchylný na zničenie.

NM - kozenkova bunda Zdroj: TV JOJ

​Najlepším riešením tohto problému je však kúpa kúskov z pravej kože, ktorá je veľmi trvácna. Koženka je problematický materiál, pretože vôbec nie je udržateľný. Ten proces výroby koženky je veľmi problematický, takže, keď váhate, či si zaobstarať koženú bundu alebo koženkovú bundu, určite odporúčame koženú bundu,“ vysvetlila v Nákupných maniačkach porotkyňa Babsy Jagušák.Rozdiel medzi týmito dvoma je aj v tom, že tá koža naozaj veľmi dlho vydrží. Koženka sa začne šúpať,“ doplnil Zuzana Dutková. Pravdou je, že kúsky z pravej kože sú v klasických obchodoch poriadne drahé. Ak vám to finančná situácia nedovoľuje, prípadne len nechcete do oblečenia investovať toľko peňazí, začnite navštevovať sekáče a ulovte si takýto kúsok tam. Kvalitné kožené produkty sa tam niekedy dajú nájsť naozaj za pár eur!

Sledujte špeciálne vydanie Nákupné maniačky v sekáčoch každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!