Prístup k móde podľa Karolíny a Sabiny: Tieto dve veci by sme sa od nich mali naučiť!

Relácia Nákupné maniačky je plná módnych tipov, ktoré nielenže môžu pozdvihnúť náš štýl, ale nás vedia aj veľa naučiť. Napríklad, aj to, ako dosiahnuť, aby sme svoje oblečenie milovali a nosili ho s láskou dlhé roky. Pretože presne tento prístup k móde majú tohtotýždňové súťažiace Karolína a Sabina!

Karolína i Sabina majú svojský štýl obliekania, ktorý nemusí lahodiť každému. Sú však fantastickým príkladom toho, ako sa oslobodiť od otrockého sledovania módnych trendov a sústrediť sa viac na to, čo nám pristane a v čom sa cítime najlepšie. Pondelková súťažiaca nakupuje často a rada v second handoch a keďže mnohé kúsky neboli v ideálnej veľkosti, no páčili sa jej, musela si ich prispôsobiť. Práve tento prístup dokáže vniesť do našich šatníkov udržateľnosť.Veľmi ma potešilo a jasám, že si upravuje oblečenie. Prípadne, ak si ho nevieme upraviť sami, tak je úplne v poriadku ísť za krajčírom/krajčírkou. Čo je mimochodom najmenej platené povolanie na Slovensku. Keď táto služba vymrie, tak naše šatníky sa stanú oveľa menej udržateľnejšími, pretože tie veci nebudeme môcť prispôsobovať našej momentálnej váhe. A, keď sa nám niečo pokazí, nebudeme si to vedieť opraviť,“ skonštatovala porotkyňa Natália Pažická.

Iný no tiež udržateľný prístup k oblečeniu, má aj piatková maniačka Sabina. Hneď v úvode relácie predstaví ružový sukňový kostým, ktorý „zdedila“ po tete. „Na tomto krásne vidieť, že, keď k niečomu máme emocionálnu väzbu, tak si to potom viac vážime, dlhšie to nosíme a, keď sa to pokazí, dáme si to opraviť. Lebo módu dnes, bohužiaľ, vnímame primárne ako spotrebný tovar, keďže je lacnejší ako bageta na pumpe,“ podotkne Pažická.

Sledujte špeciálne vydanie Nákupné maniačky v sekáčoch každý pracovný deň o 15:40 na JOJke!