Porotkyne z Maniačok v tom majú absolútne jasno: ČO by si v sekáči nikdy nekúpili?

Špeciálne vydanie ikonickej relácie Nákupné maniačky v sekáčoch sa venujú udržateľnej móde a ukazujú, že krásne, kvalitné a originálne kúsky sa dajú kúpiť aj z druhej ruky. Tieto epizódy tak vedú aj k vzdelávaniu diváčok a divákov. Hoci všetky štyri porotkyne milujú second handy, sú kúsky, ktoré by si v nich nikdy nekúpili. Ktoré to sú?

NM - Babsy Jagusak Zdroj: TV JOJ

Barbara Jagušák (34)
Nikdy by som si nekúpila spodnú bielizeň a mám aj veľmi vyhranený názor na topánky. Hoci viem, že sú v sekáčoch dezinfikované, ale topánky mám radšej nové. Ak z druhej ruky, tak také, ktoré viem, že nikto predo mnou nenosil.

NM - Zuzana Dutkova Zdroj: TV JOJ

Zuzana Dutková (36)
Pri nakupovaní v secondhandoch sa rada nechám prekvapiť. Niekedy idem špecificky po nejakom kúsku, napríklad, rifle, sako… Ale oveľa radšej sa nechám sekáčom prekvapiť a nekladiem mu žiadne obmedzenia. Príde mi to ako krásny tréning na vnímanie a dovolenie životu, aby ma prekvapil. Nepotrebujem všetko kontrolovať. Moje prežívanie je potom oveľa slobodnejšie.

NM - Natalia Pazicka Zdroj: TV JOJ

Natália Pažická (29)
Spodnú bielizeň by som si určite nekúpila. Niekedy sa to ťahá do takého extrému, že ak človek vníma udržateľnosť a chce sa správať zodpovednejšie, tak to neznamená, že musí mať aj ponožky zo second handu. Pointa nie je byť 100 % dokonalý a každý to má nastavené úplne inak. Chápem aj, že pri rôznych proporciách a veľkostiach to niekedy môže byť v second hande náročné nájsť tie správne kúsky. Čo sa ale u mňa napríklad zmenilo, že v minulosti som mala názor, že by som si tam nekúpila topánky. Od tej doby vlastním asi štyri páry topánok zo second handu a sú to jedny z mojich najobľúbenejších. 

NM - Valeria Frazova Zdroj: TV JOJ

Valéria Frázová (32)
Myslím si, že plavky a spodná bielizeň sú „no go“. Dlho som tvrdila, že by som si nekúpila topánky a potom som našla najúžasnejšie čižmy, ktoré mi všetci chvália a ja ich milujem. Takže, aj od toho som upustila.