Nechcete preplnené skrine a zbytočne míňať na oblečenie? Inšpirujte sa Zuzkiným šatníkom!

Niektoré ženy si obliekanie a skladanie outfitov užívajú, iné to berú ako nutnú súčasť života, pretože po ulici nemôžeme chodiť nahí. A oba prístupy sú v poriadku. Ak ale patríte do druhej skupiny dám a nechce sa vám príliš zaoberať tým, čo sa k čomu hodí, prípadne nechcete alebo nemôžete míňať na oblečenie veľa peňazí, inšpirujte sa šatníkom utorkovej súťažiacej z Maniačok.

Niektoré dámy dostali do vienka skvelý vkus a prirodzene cítia, čo sa k čomu hodí – či už štýlovo alebo farebne. Iným tento cit chýba a tvorenie outfitu im robí veľké problémy. Samozrejme, nie je na tom nič zlé, pretože každý z nás vie niečo iné. Existujú aj dámy, ktoré by tento cit aj mali, no móda ich nezaujíma, čo je taktiež v poriadku. No a sú aj dámy, ktoré móda zaujíma, cit majú, no nechcú alebo nemôžu míňať príliš veľa peňazí za oblečenie. Nech patríte do ktorejkoľvek skupiny, kľúčom k dobre vystavanému šatníku, ktorý bude funkčný a nositeľný dlhé roky, je nadčasovosť. Stavte na kúsky, ktoré nemajú príliš nápadné strihy, farby či vzory, tak ako utorková súťažiaca Zuzka. Pri Zuzkinom outfite mi napadá jedno slovo: nadčasovosť. Podľa mňa je to presne to slovo a hodnota, na ktorú by sme sa v tých šatníkoch mali sústrediť. Lebo, keď sa tohto overalu spýtam: Oblečiem si ťa viac ako tridsaťkrát, tak ten overal na mňa kričí, že áno,“ povedala Natália Pažická.

NM v sekacoch - nadcasovost Zdroj: TV JOJ

​Aby naše oblečenie vydržalo čo najdlhšie, malo by byť vyrobené z čo najkvalitnejšieho materiálu. Pravdou síce je, že ľan, vlna, kašmír či pravá koža nie sú v klasických obchodoch najlacnejšie, no, napríklad, v second handoch sa dajú zohnať za naozaj výborné ceny.Ja som veľmi rada, že nám Zuzka hovorí o materiáloch. Počujem to v tejto relácii celkom málo, čo ma veľmi mrzí. Pretože na materiáloch sa dá naozaj postaviť kvalitný šatník. Vyberajme radšej prírodné materiály. Pri umelinách, ktoré sú vyrobené z ropy, sa na ich farbenie využívajú rôzne nebezpečné chemikálie, ktoré sa potom trú o náš najväčší orgán a to nechceme,“ vysvetlila porotkyňa.

NM v sekacoch - nadcasovost Zdroj: TV JOJ

​Pri nákupe oblečenia sa radšej držte toho, v čom vyzeráte dobre, v čom sa dobre cítite, než toho, čo je aktuálne trendy. Držať sa trendov je pretek, ktorý nemôžeme vyhrať. Sú to mikrotrendy, ktoré vznikajú približne každé dva týždne. Jediné čo nám chcú povedať, je, že to, čo už máme doma, nie je dostatočne dobré a prenesene my nie sme dostatočne dobrí. Až kým nebudeme konzumovať, čo nám oni ponúkajú,“ dodala Natália.

Sledujte špeciálne vydanie Nákupné maniačky v sekáčoch každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!