Chcete pôsobiť štíhlejšie a oblečením si vytvarovať postavu? Vyskúšajte tento super TRIK!

Štýl a vkus sú individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. V ikonickej relácii Nákupné maniačky to vidíme týždeň čo týždeň. Porotkyne naše súťažiace niekedy chvália, inokedy ich kritizujú. A my sa z jednotlivých postrehov môžeme len poučiť a na základe nich vylepšiť svoj štýl.

Na začiatok treba povedať, že každá žena môže vyzerať vynikajúco a štýlovo bez ohľadu na vek, váhu či typ postavy. Kľúčom je správne kombinovanie jednotlivých kúskov oblečenia a doplnkov tak, aby vytvorili krásnu siluetu. Ak si ale oblečieme niečo, čo nám nie úplne sedí, môže nám to deformovať postavu. Ako môžu byť nevhodné strihy nelichotivé, dokazujú aj outfity tohtotýždňovej súťažiacej Tamary. Strihy, ktoré nosí, jej totiž zbytočne pridávajú kilá. Mne je troška ľúto, že Tami nie úplne šťastne volí strihovo kúsky, ktoré nám ukazuje. Prípadne by ich mohla stylingovo doladiť spôsobom, aby to viac lichotilo jej postave,“ skonštatuje v Nákupných maniačkach Zuzana Dutková.

NM v sekacoch - ako si oblecenim vyformovat postavu Zdroj: TV JOJ

​Ak chceme, aby sme v oblečení pôsobili štíhlejšie a vytvarovali si ním postavu, stačí urobiť len zopár drobných zmien. Tami by mala dbať na to, aby rozdelila vrchnú časť tela od spodnej časti tela. Buď nejakým kardigánom, ktorý by končil v páse alebo opaskom, ktorý by jej pekne vyformoval postavu. Takže, určite by som volila skôr áčkové sukne a nohavice s vysokým pásom,“ vysvetlí Babsy Jagušák.

NM v sekacoch - ako si oblecenim vyformovat postavu Šaty, ktoré si Tami kúpila na tému, jej krásne vyformovali postavu. Ak by namiesto čiernych pančúch a lodičiek s pásikom zvolila telové pančuchy a telové lodičky, mala by navyše nohy ako gazela. Zdroj: TV JOJ

​Väčšina žien nemá modelkovskú postavu s mierami 90-60-90 a nohami až do neba. A je to úplne v poriadku. Správny styling ale dokáže urobiť divy. Pri outfitoch vyskúšajte takzvané pravidlo 1/3 a 2/3. Ak si chcete predĺžiť nohy, zoštíhliť oblasť bokov a bruška, oblečte si nohavice či sukňu spolu s topánkami tak, aby tvorili dve tretiny vašej postavy. Jedna tretina bude vrch. Ak chcete celkovo pôsobiť vyššie, dajte si na seba šaty, ktoré budú tvoriť 2/3 postavy a 1/3 budú pančuchy a topánky. Ak obľubujete lodičky, ideálne sú tie, ktoré nemajú pásik cez členok či priehlavok. Aj to totiž skracuje nohu.

Sledujte špeciálne vydanie Nákupné maniačky v sekáčoch každý pracovný deň o 15:40 na JOJke!