Juraj Ďurdiak z Nemocnice odhalil svoju veľkú vášeň: Týmto trávi celé hodiny!

Juraja Ďurdiaka poznáte z Nemocnice ako otca obľúbeného doktora Braňa, ale aj ako muža, ktorý bojuje s ťažkou chorobou deň čo deň. Zahrať si práve takúto postavu je oveľa náročnejšie, než by sa mohlo zdať. Juraj Ďurdiak to zvláda skutočne presvedčivo. Prinášame vám informácie, ktoré ste ale o hercovi rozhodne netušili!

Juraj Ďurdiak je vám dobre známy najmä z nezabudniteľnej rozprávky Princ a Večernica, v ktorej si zahral po boku Libuše Šafránkovej. V Nemocnici ho síce neuvidíte, ako princa, no za to v nej herec stvárňuje skutočne náročnú postavu. Tvorcovia Nemocnice sa stále snažia poukazovať na často trpké momenty a temné stránky alzheimera a Juraj Ďurdiak je v tejto úlohe naozaj presvedčivý a autentický.

Čomu sa ale venuje vo svojom reálnom živote? Ako trávi čas a chvíle, keď nepracuje na nakrúcaní Nemocnice? Túto činnosť by ste na neho možno netipovali. Juraja Ďurdiaka totiž pohltilo fotografovanie. Ako sa k tomuto dostal? „Neviem, nejako sa to vyvinulo. Mal som obdobie, ale teraz nemám na to až toľko času. Mal som svoj ateliér, kde som robil aranžované fotografie aj osobností, aj neznámych ľudí a vždy som sa snažil podčiarknuť charakter alebo situáciu a vznikli celkom zaujímavé, hlavne výtvarné fotky,“ prezradil Juraj Ďurdiak v rozhovore pre Top Star.

Okrem herectva či fotografovania je tu ešte jedna činnosť, v ktorej našiel herec svoju vášeň. Dokonca týmto dokáže tráviť hodiny a hodiny svojho voľného času. „Ja som knihomoľ, som notorický čítač a dokážem stráviť aj niekoľko hodín pri knižke,“ dodal.

Sledujte seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!