Katka Koščová si v prsníku nahmatala hrčku: Bol to ŠOK, vyšetrenie prinieslo odpoveď!

Speváčka Katka Koščová nedávno zažila poriadne nepríjemné prekvapenie. Počas pravidelného samovyšetrenia si totiž objavila hrčku v prsníku. Ihneď vyhľadala odborníka, ktorý zodpovedal jej otázky.

Zdroj: instagram/katarina.koscova

​Umelkyňa sa snaží svojím príbehom upozorniť na dôležitosť prevencie rakoviny prsníka. Október, mesiac ružovej stužky, je pre ňu už dlho symbolom boja proti tejto chorobe.

„Práve mám za sebou 10. kilometer v tejto novej ružovej športovej podprsenke. Dnes plánujem ešte päť ďalších. Táto podprsenka vznikla na podporu pink october. Október je totiž mesiac boja proti rakovine prsníka," napísala na sociálnej sieti. Katka, dvojnásobná mama, chodí na prehliadky pravidelne každý rok a povzbudzuje aj ostatné ženy, aby nezanedbávali prevenciu.

Tentoraz sa rozhodla urobiť si aj samovyšetrenie a nahmatala si malú hrčku. „Dosť som sa zľakla a šla som na ďalšie usg vyšetrenie. Chvalabohu, všetko je v poriadku," priznala.

Pre speváčku bol tento zážitok varovaním, a preto odkazuje všetkým ženám, aby nepodceňovali starostlivosť o svoje zdravie. „Nepodceňujme to, starajme sa o seba," apeluje na svoje sledovateľky. Práve teraz, počas Pink October, je čas na to, aby sa každá žena postarala o svoju budúcnosť.

Okrem toho sa však zdelila aj s inou správou. Umelkyňu budete už čoskoro vidieť na obrazovkách obľúbeného seriálu Nemocnica. "Taká vec sa stala. Nemocnica ma zavolala na pľac. Nuž som šla, lebo vytiahli veľmi dôležitú tému - bodyshaming. A o pár týždňov by mal byť výsledok vo vašich televíznych prijímačoch," prezradila. 

Sledujte nové časti Nemocnice každý utorok o 20:40 na JOJke!