Peter Vladár - Nemocnica - postava

MUDr. Peter Vladár

MUDr. Peter Vladár - Jakub Kuka

Ortopéd a zať Dejvického, na ktorého povel prichádza do Nemocnice svätého Martina. Len pred štyrmi mesiacmi si na veľkolepej svadbe v Prahe vzal za ženu Barboru Dejvickú (Viktória Šuplatová). V Prahe pracoval v Dejvického VIP klinike pre vrchných 10-tisíc. Spolu s kamoškou a kolegyňou ortopedičkou Evou Skalovou (Ada Juhásová) vracali nejedného športovca späť na štadióny a ihriská. Plus miluje výzvy, medicínu, túži niečo vybudovať a na začiatku aj konci všetkého je pre neho pacient. Nepotrebuje sa starať len o bohatú klientelu. VIP pacienti riešia dokola to isté. V ozajstnej nemocnici s ozajstnými pacientmi s ozajstným problémami toho môže dokázať oveľa viac. Nechce liečiť len tých, čo na to majú, chce liečiť všetkých.
Do našej nemocnice prichádza so svojou milovanou Barborou (Viktória Šuplatová), aj s kolegyňou Evou. Ich príchod vnesie do našej nemocnice chaos. Aj pre neho je urgent novým zážitkom a novou výzvou. Spolu s Evou však v tomto chaose vedia nájsť aj pozitívne stránky – na rozmanitých pacientoch sa učia a zdokonaľujú svoje remeslo. Je to skvelá príležitosť časom rozbehnúť ich dlhoročný sen – ortopedickú kliniku, kde budú vedieť pomôcť pacientovi od prijatia až po ukončenie rehabilitácie.
Lenže Peter má aj veľké tajomstvo. Tým je Eva, najlepšia kamoška s benefitmi. Sú si v niečom podobní, rozumie si s ňou na sále a dlhé roky aj v posteli po úspešnej operácii. Nikdy medzi nimi nebola ozajstná láska, je to skôr o vášni, osudovej príťažlivosti, spomienkam. Keď si Peter začal s Barborou, ich románik dostal stopku. Peter chcel byť konečne verný a Eva mu vzťah s Barborou priala. Priala jemu aj najlepšej kamoške Barbore šťastie. Až rozlúčka so slobodou môže skomplikovať životy všetkým trom.