Radíme záhradkárom: Chcete sa zbaviť škodcov?

Poradíme vám niekoľko trikov.

Prinášame vám niekoľko trikov, vďaka ktorým bude vaša záhrada vyzerať dobre v každom ročnom období. Nechajte sa inšpirovať záhradnými odborníkmi: Martinom Čurdom, Ferom Laššákom, Martou Szalaiovou a ich zručným tímom:

1. Plechový obrubník proti slimákom: Jeho zahnutý horný okraj predstavuje pre mäkkýše nepredstaviteľnú prekážku. Vďaka tomu zostane vaša kapusta či šalát neobžraté.

2. Gabion: Vyrobte si praktický samonosný múrik: Pomocou dreva a kameňov si môžete vyrobiť pekné sedenie vo vašej záhrade. Môžete z neho taktiež postaviť múry a odizolovať nejakú časť záhrady.

3. Suchý múrik: Štrk a kameň patria do záhrady. Z kameňa sa dajú robiť rôzne prvky: Napríklad suchý múrik z guláčov, alebo vsadíte na istotu a múrik budete stavať z ostro hraných kameňov a to napríklad z vápenca, andezitu, dioritu, bridlice či pieskovca.  Výhodou suchého múrika je, že nepotrebujete žiaden spojivový materiál.

4. Ochrana proti škodcom napríklad obaľovačom alebo piliarke: Lepový pás zabraňuje hmyzu, aby sa dostal do kĺbu stromov a tam mu škodil. Ide o hmyz, ktorý prezimoval v pôde a bude sa chcieť dostať do koruny stromu.  Môžete ho dostať v hocijakom bežnom záhradníctve.

Pozrite si teraz zadarmo v archíve reláciu Nová záhrada a sledujte rôzne triky od záhradných odborníkov a nechajte sa inšpirovať, ako si vylepšiť možno práve tú vašu záhradu!