Slovensko smúti: Zomrel významný profesor a ikonický záhradkár Ivan Hričovský (†92) !

Slovensko sa rozlúčilo s jedným z najvýznamnejších odborníkov v oblasti záhradníctva. Profesor Ivan Hričovský, ktorý bol známy svojou vášňou pre prírodu a odbornými radami, zomrel vo veku 92 rokov.

Profesor Hričovský bol nielen uznávaným profesorom na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, ale aj obľúbeným popularizátorom záhradníctva medzi širokou verejnosťou. Smutnú správu, ktorá zasiahla všetkých záhradkárov, milovníkov prírody a odbornú obec, oznámila jeho rodina prostredníctvom parte.

Sympatický odborník bol tiež známy svojimi odbornými radami a tipmi, ktoré poskytoval prostredníctvom rôznych médií. Taktiež bol pravidelným hosťom v relácii Nová záhrada na televízii JOJ, kde divákom ukazoval, ako správne pestovať a starať sa o svoje záhrady. V jednej z epizód relácie navštívil profesor Hričovský spolu so svojou manželkou aj vlastnú záhradu, kde predviedol, ako starostlivo a s láskou pristupuje k pestovaniu rastlín.

Ivan Hričovský sa narodil v roku 1932 a celý svoj život zasvätil záhradníctvu. Svoje vedomosti a skúsenosti odovzdával ďalej nielen študentom na univerzite, ale aj širokej verejnosti prostredníctvom kníh, článkov a televíznych vystúpení. Jeho práca a nadšenie pre záhradníctvo ovplyvnili mnohých a inšpirovali ich k tomu, aby sa venovali tejto krásnej činnosti.

Jeho smrť je veľkou stratou pre všetkých, ktorí ho poznali a vážili si jeho prácu. Profesor Hričovský zanechal za sebou bohaté dedičstvo v podobe množstva publikácií, ktoré budú aj naďalej inšpirovať a vzdelávať budúce generácie záhradkárov.

Nezostáva nám nič iné, ako vzdať hold tomuto výnimočnému človeku a ďakovať mu za všetko, čo pre slovenské záhradníctvo urobil.

Zdroj: TV JOJ

Česť jeho pamiatke!