Zostali vám po údržbe stromov takéto polená? Aha, ako šikovne ich môžete v záhrade využiť!

Po jarnej či jesennej údržbe stromov ostáva každému záhradkárovi množstvo odpadu v podobe odstrihnutých konárikov či odpílených polien. Tí, čo vlastnia krby, kúria drevom alebo milujú opekačky, sa tohto dreva môžu ľahko „zbaviť“. Ak ale medzi nich nepatríte, prípadne máte dreva toľko, že už neviete, čo s ním robiť, máme pre vás šikovný tip!

Drevo je fantastický prírodný materiál, s ktorým sa dá v našich záhradách doslova čarovať. S troškou šikovnosti si z neho viete vyrobiť množstvo praktických záležitostí, doplnkov či dekorácií. Skvelým tipom, ktorý predstavili v Novej záhrade naši chlapci, je použitie rozpolených drevených polien ako šlapáky. Ak patríte k zručnejším záhradkárom, poľahky si ich vyrobíte aj sami. Drevo stačí rozpíliť po dĺžke na dve polovice, opracovať a správne ošetriť.

Nova zahrada - drevene slapaky Zdroj: TV JOJ

​S takto pripravenými komponentami už môžete pracovať ako s klasickými betónovými či kameninovými šlapákmi. „Je to drevo z bieleho topoľa, ktorý možno nie je zrovna najtvrdší, ale keď ho podsypeme, dáme tomu drenáž a hĺbku, tak istotne vydrží viac, ako len dva roky. To je nepochybne. Navyše to môžeme dobre prebrúsiť, nalakovať a trvanlivosť bude zaručená,“ povedal v Novej záhrade Garden Vedúcko Martin Čurda.

Nova zahrada - drevene slapaky Zdroj: TV JOJ

Nova zahrada - drevene slapaky Zdroj: TV JOJ

Pre viac tipov sledujte obľúbenú Novú záhradu každú nedeľu o 15:40 na JOJke!