Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Aktuálne letné obdobie je časom, keď vo svojich záhradkách zbierame úrodu a snažíme sa ju čo najlepšie využiť. Najjednoduchší spôsob, ako si uchovať zeleninu a ovocie aj na zimu, je zaváranie či zamrazenie. Nie všetky druhy však vydržia v mraze v dobrom stave, a tak je lepšie ich konzervovať. Do tejto skupiny patria aj uhorky, ktoré sa v lete zavárajú azda v každej slovenskej domácnosti. Umyté a naložené ich treba zalievať nálevom, ktorý najčastejšie vopred navaríme. Existuje však aj jednoduchšia možnosť. Vyskúšajte tip od skúsených záhradkárov a tento rok použite nálev podľa nasledujúceho receptu. Je to rýchle, praktické a vaše uhorky budú naozaj veľmi chutné!
Rýchly záhradkársky nálev na uhorky
Potrebujeme: Deko, kryštálový cukor, ocot, vodu, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list
Postup: Do sedemdecového pohára s uhorkami nasypte polievkovú lyžicu Deka, polievkovú lyžicu kryštálového cukru a poldeci octu. Nasypte tiež 2 guľôčky nového korenia, 6 guľôčok celého čierneho korenia a bobkový list. Podľa chuti môžete pridať aj kôpor, očistenú a nakrájanú mrkvu či cibuľku. Následne do pohára nalejte vodu, zavrite ho a môžete sterilizovať.