Nova zahrada - zavarane uhorky

Inšpirujte sa tipom od skúsených záhradkárov: Iný nálev už do uhoriek ani nebudete robiť!

Uhorky sú plodinou, ktorú v našich záhradách pestujeme spolu s paradajkami, cibuľou či reďkovkami asi najčastejšie. Niekto ich obľubuje hlavne čerstvé, iný si ich najradšej vychutnáva zavárané. Ak sa aj vy chystáte svoju úrodu konzervovať na zimné mesiace, ale otravuje vás varenie nálevu, máme pre vás skvelý tip od ostrieľaných záhradkárov. Je jednoduchý, rýchly a chutný.

Aktuálne letné obdobie je časom, keď vo svojich záhradkách zbierame úrodu a snažíme sa ju čo najlepšie využiť. Najjednoduchší spôsob, ako si uchovať zeleninu a ovocie aj na zimu, je zaváranie či zamrazenie. Nie všetky druhy však vydržia v mraze v dobrom stave, a tak je lepšie ich konzervovať. Do tejto skupiny patria aj uhorky, ktoré sa v lete zavárajú azda v každej slovenskej domácnosti. Umyté a naložené ich treba zalievať nálevom, ktorý najčastejšie vopred navaríme. Existuje však aj jednoduchšia možnosť. Vyskúšajte tip od skúsených záhradkárov a tento rok použite nálev podľa nasledujúceho receptu. Je to rýchle, praktické a vaše uhorky budú naozaj veľmi chutné!

Nova zahrada - zavarane uhorky Zdroj: Profimedia

Rýchly záhradkársky nálev na uhorky

Potrebujeme: Deko, kryštálový cukor, ocot, vodu, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list

Postup: Do sedemdecového pohára s uhorkami nasypte polievkovú lyžicu Deka, polievkovú lyžicu kryštálového cukru a poldeci octu. Nasypte tiež 2 guľôčky nového korenia, 6 guľôčok celého čierneho korenia a bobkový list. Podľa chuti môžete pridať aj kôpor, očistenú a nakrájanú mrkvu či cibuľku. Následne do pohára nalejte vodu, zavrite ho a môžete sterilizovať.

Nova zahrada - zavarane uhorky Zdroj: Profimedia