JOJka bude mať najmodernejšie spravodajské štúdiá na Slovensku: Aha, ako budú vyzerať!

Sobota 2. marca bude pre televíziu JOJ a samozrejme aj jej divákom špeciálnym dňom. Nielenže spoločne oslávime 22. narodeniny, ale o 19:00 po prvýkrát odvysielame naše spravodajské relácie KRIMI a NOVINY TV JOJ v novučičkých a najmodernejších spravodajských štúdiách na Slovensku!

Spravodajstvo má v televízii JOJ veľmi dôležité miesto. Pravidelne vám prinášame najčerstvejšie správy z overených zdrojov počas celého dňa - na JOJke i na spravodajskej televízii JOJ 24. A, keďže dôležitý je nielen obsah, ale aj forma, naše spravodajské relácie dostanú už od 2. marca nové štúdiá i novú grafiku. Z jedného priestoru, ktorý je naozaj štedrý, sa budú vysielať Ranné noviny, Noviny o 12, Topstar, Krimi, NOVINY TV JOJ, Šport, Najlepšie počasie aj Na hrane. V ďalšom, vedľajšom, štúdiu bude vysielať spravodajská televízia JOJ 24. „Po tom, ako sme spustili spravodajskú televíziu JOJ 24, sme začali s rozhovormi o úplne nových spravodajských štúdiách. Príprava aj realizácia boli precízne a dlhé, no v tejto chvíli môžem povedať, že od marca ponúkneme divákom aktuálne najmodernejšie spravodajské štúdiá na trhu. Verím, že ich diváci ocenia a dostanú tak ešte lepšie, atraktívnejšie a bohatšie informácie,“ povedal šéf spravodajstva JOJ Group Roland Kubina.

Nove spravodajske studia Zdroj: TV JOJ

Prvé plány a rozhovory o nových štúdiách pre spravodajstvo televízie JOJ a JOJ 24 vznikli vo februári 2023. Takmer rok trvala architektonická a technologická príprava a samotná realizácia. Aktuálne sú to najmodernejšie spravodajské štúdiá s úžasnými možnosťami, ktoré dokážu spravodajstvo zatraktívniť a informačne obohatiť. "Som veľmi spokojný, je to úžasný priestor. Obsahuje tie najmodernejšie technológie a je tu príjemná atmosféra. Niekedy sa to možno nezdá, ale pre mnohých moderátorov alebo respondentov je veľmi dôležité, ako sa v danom priestore cítia. A myslím si, že toto dýcha pozitívnou atmosférou," povedal pre joj.sk šéfredaktor spravodajskej televízie JOJ 24 - Dárius Haraksin.

Nove spravodajske studia Zdroj: TV JOJ

​Moderné štúdio si pochvaľuje aj Aneta Parišková. "Je tu pocit modernosti, je to pre mňa futuristické. Čo sa týka technológií, v tom som veľmi biedna, ale obdivujem tie nové technológie a ako to všetko funguje. V spravodajstve je dôležitý obsah, ale samozrejme aj forma. A verím, že sa bude divákom páčiť," nádeja sa ostrieľaná moderátorka.

Nove spravodajske studia Zdroj: TV JOJ

​V rámci nových spravodajských štúdií sa diváci môžu tešiť aj na veľkú novinku. Moderátori už pri hlásení správ nebudú celý čas sedieť, ale budú sa po štúdiu pohybovať. "Musím sa priznať, že ja to beriem tak, ako keď som dostal novú hračku. A ja sa veľmi teším, že sa s ňou môžem hrať. Teším sa aj na to, čo to ukáže, dokáže. Je to veľká radosť. Pre mňa ako moderátora Krimi je to novinka aj v tom, že konečne nás trošku rozpohybovali. Už nebudeme len sedieť a moderovať od stola, ale aj sa trošku prejdeme po tomto krásnom štúdiu," teší sa moderátor KRIMI Pavol Michalka. S modernými štúdiami prichádzajú aj nové logá spravodajských relácií. Vznikali v kreatívnom tíme pod vedením Ondreja Garana Hutníka.

Nove spravodajske studia Zdroj: TV JOJ


Nové štúdiá si môžete prvýkrát pozrieť v deň 22. narodenín televízie JOJ - 2. marca o 19:00!